dimarts, 24 de juliol del 2007

Tot està a punt per a les nou hores seguides de música al Solsona Rock Festival, amb els nous Lax'n'Busto

La banda del Vendrell lidera el cartell d'aquesta edició
La banda del Vendrell lidera el cartell d'aquesta edició

La tercera edició del macroconcert aposta per formacions de la Catalunya central

Aquest dissabte a les 7 de la tarda obrirà portes la tercera edició del Solsona Rock Festival, que enguany presenta Lax'n'Busto com a cap de cartell. El carrer de l'empresa Remco, a la urbanització de la Cissa, serà l'escenari de la nit musicalment més llarga de l'estiu, que enguany aposta per formacions de la Catalunya central. Així, a més de la banda del Vendrell, també actuaran Dept, Tupolev, Plouen Catximbes, Ofuskats i els solsonins Daydream Age i The Lighting Pigs Dj.

En aquest macroconcert de nou hores gairebé ininterrompudes de música, organitzat per l'Associació Cultural El Crit, Lax'n'Busto presentarà el seu últim disc, Relax, que conté el nou repertori de la formació des que el cantant Pemi Fortuny va deixar el grup l'octubre passat i el va substituir Salva R. Alberch. Aquest àlbum, enregistrat als mateixos estudis on treballen els Red Hot Chili Peppers, l'integren peces amb més força i contundència que en els treballs anteriors.

També participaran al festival la formació manresana de pop-rock modern Dept, amb temes del seu últim disc, Equilibri. Dept es pot definir com un grup independent amb un toc indie. Abans de la seva actuació, pujarà a l'escenari una altra banda bagenca, Tupolev, que presentarà el seu primer disc, amb un rock de denúncia social.

La combinació de pop i rock amb reggae anirà de la mà dels també manresans Plouen Catximbes, que oferiran el vessant més ballable del festival, amb el cantautor Albert Palomar i els seus companys. La seva música està tenyida de tocs de funk, soul i jazz. A banda d'ells, també hi haurà lloc per a Ofuskats, una banda de rock de l'Alta Segarra.

Però el certamen solsoní d'El Crit també té la intenció de ser una plataforma de difusió de joves formacions musicals de la ciutat. Així, a les 8 del vespre dissabte els primers a tocar seran Daydream Age, amb les seves versions contundents d'alguns dels grups de punk rock més coneguts, com Green Day, Blink 182 o Sum 41. Tancarà les nou hores de macroconcert The Lighting Pigs Dj, una de les parelles de discjòqueis més veteranes de l'escena nocturna i underground de Solsona, de 4 a 5 de la matinada.

Un futur en creixement

Pere Jordi Baraldès, representant de l'Associació Cultural El Crit, situa el festival entre "una de les convocatòries de rock més destacades de la Catalunya interior". A més, enguany el cartell presenta noms que es troben a primera fila del rock català. Segons ha avançat Baraldès, la intenció és fer créixer el certamen en un futur proper i allargar-lo durant dos dies.

Entre altres propostes, El Crit té la voluntat d'apropar algunes actuacions musicals al nucli antic de la ciutat, complementar el programa de dia amb tallers musicals i de grafits i posar a disposició del públic visitant una zona d'acampada.

Venda d'entrades

Els punts de venda d'entrades per al Solsona Rock Festival estan repartits per la geografia de les comarques centrals. Es poden trobar a les botigues Born 12 (Berga i Manresa); a Cal Macarró (Calaf); al Firabar (Cardona); al cafè La Toranesa (Torà), i als punts habituals de Solsona. Així mateix, fins al dia 26, l'Associació Cultural El Crit facilita la compra d'entrades a través del correu electrònic (solsonarockfestival@elcrit.org), indicant el nou, el número de DNI i la quantitat d’entrades sol·licitades. El preu és de 15 euros, anticipadament, i de 18 euros, a taquilla.

1 comentari:

Poeta per un dia ha dit...

Rock'n'Roll català al Festival de Rock de Solsona...