dimecres, 15 d’agost del 2007

Vox Musici omple els Sants Màrtirs

Un nombrós públic va omplir de gom a gom la sala noble de la catedral de Solsona el passat dimarts 14 d’agost amb motiu del concert que va oferir el grup vocal solsoní Vox Musici.



Sota la direcció de Blanca Pujol i acompanyades a la percussió d’Andreu Moreno i el piano de Judit Aloy, les vuit veus femenines van oferir en la vetllada vigília de la Mare de Déu d’Agost l’obra Liverpool Oratorio, de Paul McCartney, un conjunt de temes que ja havien cantat l’any 2001 en el cinquè aniversari de les Vox Musici i que enguany, havent celebrat els 10 anys, han volgut recuperar.
A part dels temes de l’Oratori, Vox Musici va interpretar una variada selecció de peces tradicionals ètniques: africanes, maorí, espiritual així com temes moderns i del cinema.




Vox Musici
Neix l’any 1997.És un grup vocal format per vuit veus femenines i una pianista. Canta música ètnica, gospel, espirituals i soul. Ha actuat en diferents indrets de la comarca del Solsonès (Llobera, Lladurs, La Coma) Bages, Alt Urgell, Berguedà i Barcelonès. Ha participat durant diverses edicions en el Festival de tardor del barri de la Ribera de Barcelona. L’any 1999 va compartir concert amb els grups de cant coral de l’Escola Municipal de música “Musicant” de Cardona. A la mateixa ciutat també ha cantat a la Col•legiata del Castell i a la Biblioteca Municipal. Ha col•laborat amb l’Orfeó Nova Solsona i amb el grup de teatre Lacetània. Vox Musici ha cantat en el XXè Cicle de Concerts d’Estiu de Solsona, presentant l’oratori Paul Mc Cartney’s Liverpool Oratorio. Ha participat en l’acte organitzat pel Consell Comarcal del Solsonès La nit de Sant Jordi. També ha col•laborat en la nit literària i musical organitzada per l’entitat SOL del Solsonès.
En diferents ocasions ha participat en la tradicional vetllada musical de Santa Cecília a Solsona.
La tardor del 2003 Vox Musici va presentar Squitxades musicals sobre els orígens i l’evolució del Jazz a la sala Sputnik de Solsona.
El mateix any Vox Musici va organitzar conjuntament amb l’entitat SOM (amb qui ha col•laborat en diferents ocasions), un concert amb finalitat solidària, on el grup va cantar amb els músics i grups solsonins: Fermí Garriga, Pere Cuadrench, Josep Barcons, Àtic taller musical i Roger Mas.
L’any 2004 va compartir escenari amb la guitarrista M. José Santos. L’any 2005 va cantar en el cicle de concerts organitzat per l’Escola M. de música de Solsona en motiu del seu XXè aniversari.
Canta en diferents cerimònies. L’any 2006 el grup celebra el Xè aniversari.
El desembre de 2006 el grup va enregistrar un disc per commemorar deu anys de treball.
El juliol de 2006 Vox Musici participa en el XXVè Cicle de Concerts d’estiu amb la col•laboració del Combo de l’Àtic taller musical, on va oferir un resum de la seva trajectòria.

Vox Musici són: 3a veu: Montse Cots, Raquel Vila 2a veu: Lídia Subirà, Ester Vila, Claustre Cuadrench, Mariaelina González 1a veu: Blanca Pujol, Marta Subirà
Piano: Judit Aloy
Direcció: Blanca Pujol


PROGRAMA

Liverpool oratorio____________________________Paul McCartney’s
Selecció coral Carl Davis
Arr. Gwyn Arch
• Spanish lesson
• Wedding
• Work
• The world you’re coming into
• Save the child
• Family life

Zangalewa___________________________________Cançó Africana
Mayaya la sim’key________________________Transcripció X. Teruel
Mangwani M’pulele___________________________ Cançó Africana
Nga I Wie____________________________Nova Zelanda. Cançó Maori
Killing me softly____________________________ Ch. Fox/ N. Gimbel



Walking on sunshine_____________________ K. Rew. Arr. D. Sharon
My baby, just cares for me____ W. Donaldson/ G. Kahn. Harm. A. Velasc
Cabaret____________________________________ J. Kander/ F. Edd
Highlights from Chicago_____________ J. Kander/ F. Edd. Arr. M Huff
May it be_________________ Enya, N. Ryan, R. Ryan (recorded by Enya)
The shoop shoop song (it’s in his Kiss)__________________R. Clark
Home_______ A. Foster- Gilles, M. Bublé, A. Chang (recorded by M. Bublé)
I say a little prayer for you_________________ H. David/ B. Bacharach
Wonderful tonight________________________________ E. Clapton
Bohemian Rhapsody__________________ F. Mercury. Arr. M. Brymer
The storm is passing over____________________________ E. Djob
Climbin’up the mountain_________________ espiritual arr. P F. Simms